Tarieven

De tarieven van behandelingen bij de tandarts en tandprotheticus worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Deze tarieven zijn voor iedere praktijk hetzelfde, waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan. De tarieven van 2018 vindt u via: http://www.tandarts.nl/tandartstarieven/2018.

U ontvangt de nota van FAMED

Waarom ontvang ik een nota van Famed.

Wij houden ons graag uitsluitend bezig met het verlenen mondzorg op maat. Wij zorgen liever voor u dan dat wij veel tijd besteden de financiële administratie. Daarom hebben wij de verwerking van onze nota’s overgedragen aan Famed.

Wat betekent dit voor u?

U ontvangt een nota van Famed en ziet in één oogopslag hoe de nota is opgebouwd. Als uw zorgverzekeraar een gedeelte vergoedt, dan staat dit duidelijk op de nota vermeld. Hoeveel dit is, hangt af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Het resterende bedrag betaalt u aan Famed. Staat er geen vergoeding op uw nota vermeld? Dan betaald u het hele bedrag aan Famed. Daarna controleert u of u de nota kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Heeft u een vraag over de hoogte van de vergoeding of het recht op vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Betaling van uw nota

U kunt de nota van Famed op verschillende manieren betalen, bijvoorbeeld met iDEAL of via een (digitale) bankoverschrijving. Bekijk alle betaalmogelijkheden op www.notavanfamed.nl. Famed hanteert een standaard betaaltermijn van 30 dagen. Heeft u iets meer tijd nodig om de nota te voldoen? Ga dan naar www.notavanfamed.nl of mail/bel met het Contact Center van Famed.

Heeft u vragen over uw ontvangen nota?

Voor vragen over uw nota kunt u terecht op de website van Famed via: www.famed.nl.