Dan zijn implantaten misschien wel de oplossing!

Het plaatsen van implantaten is, ondanks dat het al ruim 40 jaar wordt toegepast, nog lang niet bij iedereen bekend. Implantaten met daarop een kroon is een heel goede vervanging na het verloren gaan van een of meer eigen tanden of kiezen. Met een implantaatkroon kun je weer normaal eten en er weer stralend uitzien. Bij het poetsen van je tanden merk je totaal geen verschil.

Als je één tand of kies mist, kun je kiezen voor een brug of een implantaat met een kroon. Een brug kan een prima oplossing zijn, hoewel het nadeel is dat er dan altijd twee gezonde tanden of kiezen moeten worden afgeslepen om het gat op te vullen. Dit is niet alleen jammer voor de gezonde tanden of kiezen, maar is ook nog duurder dan een implantaat met een kroon. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat het implantaat losraakt. Het zit stevig in het kaakbot vastgegroeid.

Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten, dan betaalt de ziekenkostenverzekering het grootste deel van de kosten van het implantaat met daarop een kroon.

Voor mensen die geen eigen tanden of kiezen meer hebben kunnen implantaten ook een geweldige oplossing bieden. Met het toepassen van een volledig kunstgebit op implantaten kan deze weer vast in de mond worden gezet. Dit geldt voor zowel het onder- als het bovengebit.

Bovendien worden de implantaten voor een volledig boven- als ondergebit voor 100% vergoed uit de basisverzekering. Je betaalt alleen een eigen bijdrage voor de kosten van de gebitsprothesen.

Zou het niet geweldig zijn als je weer een vastzittend kunstgebit in de mond hebt waardoor je weer goed kunt eten en ongehinderd spontaan kunt lachen.

Bij Mondzorg Houten werken twee ervaren tandarts-implantologen die de implantaten in onze eigen praktijk in de mond kunnen plaatsen.

De tandprotheticus maakt hierop een passend en natuurgetrouw kunstgebit.

Ons motto is niet voor niets: WIJ WERKEN AAN UW LACH!